İSTANBUL / BEYOĞLU - Piyalepaşa İlkokulu

Ock

Ara

Okulumuz geneli Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma yarışması düzenlenecektir.

Yarışma : 23.12.2023 tarihinde yapılacak.

Ödül : Akıl Zeka Etkinlikleri

Ara

Okul geneli cümle afiş tasarım yarışması düzenlenecek. Afiş için son gün 28 aralık

İl geneli Cümle / Afiş Tasarım Yarışması düzenlenecektir.

Okulumuzda birinci seçilen afiş il geneli yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır.

Yarışma: 28/12/2033

Ödül : E - Kitap Okuyucu

Ekm

20 Ekim 2023   Cuma günü saat 13.00'da  Piyalepaşa  İlkokulu  Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşecektir. Gündem maddelerini görüşmek üzere belirtilen gün ve saatte okulumuza teşrifinizi ve bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımızla.

Okul Aile Birliği

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış, yoklama ve toplantı yeter sayısının tespiti.

2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

3. Açık oylama ile üye veliler arasından bir divan başkanı ve bir katip üye seçiminin yapılması.

4. Okul Aile Birliği Başkanının Genel Kurul Açılış Konuşması.

5. Okul Müdürünün Konuşması.

6. 2020-2021 dönemine ait yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibraya sunulması.

7. 2020-2021 dönemine ait denetim kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve ibraya sunulması.

8. Yönetim ve Denetleme Kurulu seçimleri için aday listelerinin belirlenmesi ve DİVAN'a sunulması.

9. Okul Aile Birliği Yönetim kurulu ve denetleme kuruluna asıl ve yedek üyelerin açık oylama ile seçilmesi:

•Yönetim Kuruluna; veliler arasından 5 asıl ve 5 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

• Denetleme Kuruluna; Öğretrmenler Kurulunca seçilen 2 asıl öğretmen üye ve 2 yedek öğretmen üye dışında veliler arasından 1 asıl ve 1 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

10. İhtiyaçların giderilmesine yönelik okul-aile birliği yönetim kurulunun yetkilendirilmesi.

11. Sosyal Etkinlikler Kuruluna 2 asıl, 2 yedek velinin seçilmesi.

12. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Kuruluna 1 asıl,1 yedek veli temsilcisinin seçilmesi.

13. Okulun eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerin görüşülmesi.

14. Dilek ve Temenniler.

15. Kapanış.

Haz

"Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi projesi ( PIKTES II)" kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayacak olan çocuklardan, okul öncesi eğitim alamamış çocuklar için okulumuzda yaz okulu açılacaktır.

Aralık 2016 ve üstü tarihlerde doğan çocukların velilerinin başvurularılarını, 20 Haziran 2022  tarihine kadar okul idaresine yapılmaları gerekmektedir.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimine ilişkin Bakanlığımız Temel Egitim Genel Müdürlügü tarafından 31/12/2021 tarihinde yazı yayınlanmıştır.

Dilekçe örneklerinin bağlantıları aşağıda yayınlanmıştır.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Okutulacak Seçmeli Derslerin Seçimine ilişkin dilekçeyi (aşağıdaki bağlantıdan alabilirsiniz) en geç 07 ŞUBAT 2022 Pazartesi gününe kadar sınıf öğretmeninize ulaştırınız.

Eyl

Okul kantinimiz;  Covid 19 Enfeksiyonu Önleme ve Kontrol Kılavuzuna  ve hijyen şartlarına uygun olarak öğrencilerimize hizmet vermeye başladı.

May

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından " İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin 2. Dönem Ölçme Değerlendirme Uygulamaları ile ilgili 20 Mayıs 2021 Perşembe günü yapılan basın açıklaması doğrultusunda tüm 4. sınıf öğrencilerimizin velilerinin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs 2021 Çarşamba gününe kadar mesai saatleri içinde (10.00-16.00) okul müdürlüğümüze yazılı olarak ya da e-posta (piyalpasaokulu@gmail.com)  başvurusuyla bildirmeleri gerekmektedir.

Not: Kıymetli velilerimiz, dilekçedeki sınıf ve öğrenci bilgilerinin doğru yazılması önem arz etmektedir.

Nis

İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 27/04/2021 Tarihli  Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Tam Kapanma Tedbirleri yazısı aşağıda yayınlanmıştır.

Nis

Afad İstanbul Canlı Yayın Katılım Formu için Aşağıdaki Linki Tıklayınız