İSTANBUL / BEYOĞLU - Piyalepaşa İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan kasım ayı panomuz

Eyl

Okul Aile Birliğimize katkı sağlamak isteyen velilerimiz ve hayırseverlerimiz için bağış yapılabilecek hesap numarası bilgileri :

Kas

Öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere hazırlanan destek paketi "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı. Karar çerçevesinde her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak. İlkokul 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlanacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5000 soruluk ilk paketin erişime açıldığını belirtti.

Haz

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul 1.sınıfa başlayacak olan çocuklardan, okul öncesi eğitim alamamış çocuklar için okulumuzda ücretsiz  yaz okulu açılacaktır.

Aralık 2015 ve üstü tarihlerde doğan çocukların velilerinin başvurularılarını, 18 Haziran 2021 - 1 Temmuz 2021 tarihleri arasında okul idaresine yapılmaları gerekmektedir.

Haz

telafidebendevarım

Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" programının detaylarını paylaştı. Program tanıtımında konuşan Bakan Selçuk, "Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkânlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz."

Aşağıda yer alan linkten programa ulaşabilirsiniz.

Öğretmenlerimiz siz sayın velilerimizi gelecek hafta konu ile ilgili bilgilendirmede bulunacaktır.

Mrt

27 Mart Cumartesi günü okulumuz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM 'u ağırladı.Bakanımaza  İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA,Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali YILDIZ,Beyoğlu Kaymakamı Musatafa DEMİRELLİ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hakan GÜNDOĞAR eşlik etti.

17 Mart Çarşamba günü, Çanakkale Şehitleri Anısına Hatıra Künye Oluşturduk

Bu vesileyle Çanakkale şehtilerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

16-19 Mart 2021 tarihleri arasında ilçemizde belirlenen noktalarda "Ziller Hayat Kurtarmak İçin Çalıyor!" Projesi kapsamında duyarlı vatandaşlarımızı  kan bağışı kampanyasına destek vermelerini bekliyoruz .

Mrt

Piyalepaşa i İlkokulu olarak Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirip Türk Standartları Enstitüsü onaylı OKULUM TEMİZ belgesini almaya hak kazandık.

OKULUM TEMİZ belgesiyle okulumuzun, yüz yüze eğitim öncesi fiziki ortamlarının temizliğini ve güvenirliğini belgelemiş olduk. "Okulum Temiz" belgelendirme sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı, okulumuz personeline teşekkür ediyoruz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Önümüzdeki hafta Kabine toplantısında bu konu tekrar değerlendirmeye alınacak. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek.

''4 OCAK İYİMSER BİR TAHMİN''

4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin.

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI?

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor.

''EN AZ BİR SINAV YÜZ YÜZE YAPILACAK''

22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz.

Biz çocuğuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz.